Singeljakten.se

För singlar som vill dejta på nätet


Dejtingsida Info Länk
Match.com Sveriges största dejtingsida, gratis medlemskap. Registrera dig
eDarling Träfffsäker dejting med eDarling Registrera dig


Hitta passande singlar med matchmaking

Matchmaking är ett anglosaxiskt begrepp som betyder ungefär ”att para ihop”. Matchmaking har funnits sedan urminnes tider i alla kulturer, men det har förenklats något enormt i och med internets utveckling. Idag har var och varannan dejtingsajt en funktion för matchmaking och det kan du som är ute efter passande singlar dra stor nytta av.

Matchmaking på en dejtingsajt bygger på forskning och vetenskap. Det är allmänt vedertaget att ”lika barn leka bäst” och det är den principen som de flesta dejtingsajter utgår ifrån. Själva matchningsprocessen sker normalt i tre steg, nämligen:

  1. Du fyller i en personlighetsprofil
  2. Du matchas mot alla andra medlemmar
  3. Du får en lista på medlemmar som kan antas passa dig mycket bra

Det första du ska göra är alltså att uppge information om dig själv. Exakt hur mycket information och vilken information det handlar om skiljer sig mellan dejtingsajterna. En del sajter har flera hundra frågor för dig att besvara medan andra har lite mindre omfattande krav. Det kan kanske upplevas som lite långtråkigt att fylla i långa frågeformulär, men ju mer detaljerat du fyller i din information, desto bättre blir resultaten.

Matchningen sker sedan automatiskt. Dejtingsajten jämför dina svar med de svar som har lämnats av de andra medlemmarna och kvar blir en lista på passande singlar. Givetvis behöver inte alla rekommenderade kontakter falla dig i smaken, men det är helt naturligt. Förhoppningsvis får du dock tillräckligt med rekommendationer för att hitta flera kontakter som du vill lära känna lite närmare. Med listan i handen, så att säga, är det bara att skicka ett meddelande eller en flört för att skapa en första kontakt.

Slutligen ska sägas att matchmaking inte är en 100% säker metod att hitta rätt på en dejtingsajt, men metoden kan ge förbluffande bra resultat. Om du vill, kan du hos de flesta dejtingsajter komplettera matchmaking med att göra egna sökningar.